Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

søndag den 30. marts 2008

Frem med hampen!

Sidst jeg havde fat i hamp-handsken var engang i 80'erne, hvor det åbenbart må have været oppe i tiden, eller jeg må have læst i et dameblad, at det var en måde at blive lækker på og derfor gjort et midlertidigt tiltag i skønhedens tegn. Men siden dengang må jeg indrømme at hamphandsken har været forvist til et sted ...langt ude i hampen ... Men inspireret af Thorbjörg Hafsteinsdottirs nye bog "10 år yngre på 10 uger" investerede jeg for et par uger siden 25 kroner i en hamphandske. Og Ahhhhhhh ... havde da helt glemt, hvor saligt det føles efter sådan en 'rusketur'. Min krop er levende, VARM, og fuld af liv. Morgen-brusebadet er blevet en hel anden oplevelse. Og så slutter jeg af med mine nye superlækre hørhåndklæder, der er tykke og velsugende og endelig en dejlig creme eller olie. (Mine favoritter har de sidste par år været rosenolie fra Weleda eller Laveras fugtighedslotion 'Basic' - og nu har den nye Body Smoothie fra Happy Heart også fundet vej til favorit-creme-familien :-o) Hvad er dine øko-favoritter? PS: Nå, jo - ikke at forglemme - min hud er blevet baby-blød og glat som en teenagers! Hip Hurra for mine snart 40 år!

Det første hjem

Da jeg var gravid med min datter, slog det mig, at hendes allerførste hjem, var min mave! Det betyder, at uanset, om vi er født i Fakselade Plads, på Bornholm eller i New York, så er vi ALLE sammen fælles om det første hjem. Vi har allesammen boblet rundt i en tryg, komfortabel lun rede, med den perfekte stuetemperatur, den perfekte dosering af måltider, friheden til at bøvse, prutte og hikke alt efter behov, plads til at rulle og sparke, og trygheden til bare at være den vi er, og sove og hvile. Fra det øjeblik, vi bliver født, begynder en lang rejse fuld af nye hjem - få eller flere. Jeg er overbevist om, at vi alle sammen - fra det øjeblik, vi kommer ud i verden - forsøger at genfinde vores første hjem. Eller rettere; genfinde de kvaliteter, der kendetegnede vores første hjem; nemlig følelsen af tryghed, komfort, næring og kærlighed. Derfor kan du passende spørge dig selv: Giver dit hjem dig en følelse af tryghed? Er dit hjem komfortabelt? Med bløde stole og sofaer, den rette temperatur, mængde af lys, osv. Giver dit hjem dig næring? Støtter det din personlige vækst? Giver dit hjem dig kærlighed og omsorg i det daglige? Hvad skal der til, for at dit hjem bliver en livgivende, tryg og kærlig rede, hvor du kan gro, leve, vokse og elske? I hvilket rum, henter du allermest næring? I hvilket rum har du det sjovest? I hvilket rum føler du dig mest elsket og forkælet? Hvillket rum gør dig ked af det, eller trist? I hvilket rum føler du dig fremmed, utryg eller 'ikke hjemme' i? Hvad er det vigtigste du kan gøre lige nu, for at skabe mere tryghed, komfort eller næring og kærlighed i dit hjem?

lørdag den 15. marts 2008

Mmm ...ums !!!

Har længe haft håndklæde-krise, så stor var lykken da jeg faldt over de her super lækre håndklæder fra Norrgavel. Jeg er helt vildt kræsen, når det gælder håndklæder, for jeg skal kigge på dem hver gang jeg går ud på badeværelset, når jeg smyger dem om min krop efter badet, når jeg smider dem i vaskemaskinen og når de hænger til tørre på mit vasketøjsstativ. Og typisk har jeg dem over et år, så de skal altså ku holde til mange blikke - og bade! Jeg er lidt træt af de kliniske hvide, sågar træt af de lyserøde, som jeg ellers har elsket - og som ovenikøbet ville passe perfekt i Kærlighedsområdet, hvor mit badeværelse pt. ligger. Derfor er de her - på deres egen down to earth naturlige måde - perfekte lige nu. (Og så giver de god jord-energi - hvilket i øvrigt også er vigtigt i Kærlighedsområdet, for jord-energi giver stabilitet og "holdbarhed".) Håndklæderne er helt unikke på to punkter, og DET er også en detalje jeg godt kan lide. De er af høj kvalitet, med indbygget 'bevidsthed' (hvilket er en del af hele Norrgavels filosofi) - og så er de helt særlige i teksturen. De er nemlig hårde og krasse som skrubbesvampe ! - og det er meningen. Effekten gør, at de skrubber huden blidt, og at de suger endnu bedre. (og bare rolig, de blir altså blødere efter vask:-o) Kvaliteten oser ud af disse håndklæder, der har en dejlig tyngde (desværre også i pris, ca. 450 kr. for et badehåndklæde 70 x 100) Min vest-jydske far vil helt klar synes, at det er godt tosset at give så meget for et håndklæde. På den anden side; det svarer til en take-away aften for hele familien, ni numre af Bo bedre (som du kan læse/låne på Biblioteket) en halv tur hos frisøren eller 12 kopper cafe latte (så er håndklæderne helt klart sundest!) Og så tror jeg også, at vi qua tarvelige produktionsmetoder er blevet vænnet til helt urealistiske billige priser. Så måske skal vi simpelthen til at forstå og acceptere, at hvis ting skal produceres med hjertet, både hvad angår materialer, kvalitet, holdbarhed og arbejdsforhold for de involverede parter, så KOSTER det. Så kan vi ikke bare slippe med 2 for en ti'er. Jeg er sådan een, der hellere vil have ingenting, end noget billigt hø, og hellere have een god ting, end ti dårlige ting. Og jo da, jeg ville gerne have en STAK af disse smukke håndklæder på min åbne hylde i badeværelset, men lige nu bliver det til to stk. til ære for kærligheden i mit liv:-o) (gennem 8 år!) Og selv om det sikkert er uhørt uromantisk at sammenligne et kærlighedsforhold med et håndklæde, så slog det mig, at de her håndklæder i mit Kærligheds-kraftfelt er et fint symbol på kærligheden i mit liv; kvalitet, unikhed, blødhed, omsorg, tillid og stabilitet :-o) Tjek Norrgavel næste gang du kommer forbi, Ny Østergade 23, Kbh. K., Tlf: 33 33 99 12, www.norrgavel.se. De har også super lækkert sengetøj efter alle feng shui kunstens regler, smukt service og sofapuder ... Suk, man har vel lov at drømme ...

torsdag den 13. marts 2008

Smoothie-prinsessen

Og nu vi er i smoothie-afdelingen ... I dag fyldte min smoothie-sugende datter 2 år ! Hun er jo skyld i min endnu sundere levevis, for da jeg stod som nybagt småbarnsmor uden nattesøvn indså jeg vigtigheden af at min egen krop fik den rette energi. Fastfood er en populær redning i de første måneder på barsel, når alle bare er trætte, men den gik bare ikke for mig. Det er netop i den periode, at rigtig god næringsrig hjemmelavet mad er allervigtigst. Så jeg måtte simpelthen bare tage mig sammen, og sørge for at hælde det rigtige benzin på bilen. Havde ikke råd til andet. Tak min smukke Lotus Elvira, jeg er din største fan, du inspirerer mig hver dag til at leve i kærlighed og integritet !

Kan en kaffekværn ændre dit liv?

I serien "Kan en smoothie ændre dit liv?" kommer her Del 2: Kan en ...kaffekværn? Læste for længe siden om Thorbjörg fra Sundhedsrevolutionen, som kværnede en skefuld hørfrø og strøede det over sin smoothie. Men åh, endnu en investering, endnu en 'thing to do', og allermest; det føltes uoverskueligt, at finde ud af, hvor man finder en kaffekværn, hvilken een der mon er den bedste?, og hvordan gør man egentlig? - og det smager sikkert ad H-til, og al den slags der let kan forskrække en køkken/kokke-idiot som mig. Forleden faldt jeg helt tilfældigt over denne her, og til en net pris af 199,- besluttede jeg mig for, at jeg måtte gøre eksperimentet uden yderligere ekspert-bistand. Konklusion: Den fungerer perfekt. Og endnu bedre; ikke nok med, at de knuste hørfrø er ren medicin for en kvindekrop, så er det rigtig lækkert med dette drys på smoothien, som nu blot er en endnu større fornøjelse. PS: Jeg har netop udskiftet valleproteinen med risprotein (fra brune ris) Det har desværre ikke helt sammme Guf-agtige konsistens, men kan du ikke tåle mælk, så er det jo perfekt. Find risprotein hos www.sundnu.dk eller www.arendalspa.dk. Jeg laver pt. min smoothie således: En halv pose bær (de økologiske fra Irma, blander ofte jordbær, hindbær/blåbær/skovbær, alt efter smag og behag. SuperBrugsen har frossen mango, det smager også super med f.eks. hindbær.) 1-2 banan Soya-eller rismælk, så det lige dækker det meste af bund-fyldet. Kanel Vanilliepulver - de små glas fra Urtekram. (IKKE at forveksle med vanilliesukker) 1 måleske risprotein (eller 2 spsk. valleprotein, fåes i alle helsekoster) 1-2 dadler (gir sødhed, og super smag) 2-3 spsk. hørfrøolie (Oil of Life eller Nyborggaard, fåes billigst hos Helsemin-butikkerne) En smule citron, når jeg har En lille skefuld kokosolie 2 spsk. knuste hørfrø (knust i kaffemølle/kværn) som "ymderdrys" topping. Blendes godt, og drikkes straks, mens den er kold. Har sagt det før, og siger det igen, det er ren medicin, og det smager som slik! PS: kværnen ser stor ud på billedet her, men det er den ikke, er ca. 18 cm. høj, og kan let finde fast plads på køkkenbordet.

torsdag den 6. marts 2008

Lys i lygten, Lillemor ...

Selvom aftenerne allerede er blevet lysere og længere, så elsker vi stadig at tænde lys i vores lille æbletræ sent om eftermiddagen. Har du altan, have, balkon, terasse, så indfør et lille aften-ritual og lad et par levende lys i små lanterner give rigtig god feng shui :-o) Vi har 4-5 lanterner i træet her + nogle på havebordet, og de overlever altså både regn og rusk !