Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

søndag den 18. juli 2010

Nyt liv på trappen

Se disse geniale og skønne ideer til, hvordan du kan peppe din trappe op (hvis du altså har sådan een.) Jeg er solgt til den græskblå løber og stod det til mig overlever vores hvidmalede trappe ikke længe ...men et yndlingsdigt eller nogle inspirerende ord kunne også gøre det! Du kan også klæbe tapet på "mellemstykkerne." Se flere fotoeksempler på en medbloggers artikel her: http://www.thehaystackneedleonline.com/2009/03/decorate-staircase.html Fotos fra Apartment Therapy og Pink Wallpaper.

onsdag den 14. juli 2010

Er dit hjem blevet alt for "voksent"?

I min bog ELSK DIT HJEM fortæller jeg om, hvor vigtigt det er, at vi omgiver os med barnlige ting, fjollet design, gammelt legetøj eller andre kunstneriske indslag og humoristiske elementer. (Læs kapitlerne "BØRN", "HJERTEVÆKKERE" og "HUMOR") Så da jeg tilfældigt faldt over dette fantastiske børne-magasin "PAPIER-MACHE", var det skønt at se et levende eksempel på, hvordan det kan gøres. I boligreportagen, side 27, fra Jess Brown, der laver de skønneste dukker, kan du se, hvor fint det legende og kreative element udfolder sig i hendes hjem. Kig i online-magasinet her: http://www.papier-mache.com.au/magazine/ Husk at indret for dit indre barn. Ellers bliver dit hjem så voksent, at der lægger sig et støv af alvor over hver en kvadratmeter. Fotos af MonikaElena http://www.monikaelenaphoto.com/

lørdag den 3. juli 2010

Alt om silkedyner (Kapitel 1)

Jeg har været vild med silkedyner lige siden min baby-datter blev svøbt i een, for 4 år siden. Så det var faktisk helt tilfældigt, at jeg opdagede hvor lækre og geniale de var. Ofte huggede jeg hendes dyne (som hun alligvel altid sparkede af). Den kunne lige dække mine skuldre, og det føltes bare ubeskriveligt ahhhhh-agtigt. Til sidst måtte jeg selvfølgelig selv eje een i stor størrelse, og købte en vildsilke-dyne hos Naturesource. Silkedyner er geniale bla. fordi: De reducerer antallet af husstøvmider i din seng (husstøvmider stortrives i din varme, fugtige dun-dyne, men trives ikke i silke.) De er (derfor) velegnet til alle med astma og allergi. De regulerer temperaturen, så du ikke blir for varm, ej heller for kold. Derfor føles de meget behagelige at sove med. Ingen klaustrofobiske svedeture, der vækker dig om natten. De er et naturprodukt. (Silkeormen kan ikke tåle kemikalier - så dør den.) Jeg ELSKER min silkedyne og vil aldrig sove med andet. Det er den perfekte feng-shui-dyne, fordi dens kvaliteter sikrer en optimal nattesøvn. (Set med feng shui-kineser-øjne er soveværelset og sengemiljøet et af de vigtigste områder i feng shui) I Kina har de i øvrigt sovet i silkedyner i århundreder .. Jeg tør næsten garantere, at du elsker din silkedyne fra nat 1. Du skal dog lige vænne dig til, at den ikke er tyk og "floffy" som en stor dun-dyne. (En følelse og et look, vi normalt forbinder med en "lækker dyne".) Silkedynen er tyndere, lettere - som et svævende vattæppe. Men når den smyger sig om din krop føles det lunt, trygt og blødt som en kærlig mors hånd. Og så "larmer" den ikke, som en dundyne, der "knaser" hver gang du (eller din kæreste!) lægger sig til rette og mosler med dynen. Her kan du finde din silkedyne: På Nordic Comforts hjemmeside kan du finde silkedyner af Mulberry Silke, Øko-Tex mærket, samt en masse information om silkedyner i det hele taget: www.nordiccomfort.dk Hos Naturesource kan du få 100% økologiske-silke dyner i Vildsilke med ubleget bomuldsbetræk (samt uld-dyner, der også er et godt alternativ til dun-dyner): www.naturesource.dk. Jeg vender snart tilbage med meget mere om silkedynens magi og mysterier! Det viser sig nemlig, at det med silkedyner er en hel videnskab ...so stay tuned!