Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 27. januar 2012

Skønhed i skuffen


Husk, at selv det at trække en kommodeskuffe ud kan være en sanselig, berusende smuk oplevelse, som forkæler dig selv og din sjæl.

Jeg lægger MOR-sæber i min undertøjsskuffe – både fordi, det er en fryd at se på og fordi de dufter dejligt. Du kan også lægge dem på hylderne i tøjskabet. Jeg har også én liggende på mit skrivebord:-) 
De fås i alskens farvekombinationer – også smukke blå og grønne. Jeg har bare valgt mine yndlingfarver ...

MOR er et australsk skønhedsmærke.
Du kan få det flere steder, bla. i Magasin og på Ezzence.dk
Se evt. de skønne produkter på MOR's website her

fredag den 20. januar 2012

Virker en pengefrø?



For første gang i mit feng shui-liv har jeg anskaffet mig en pengefrø. 

Jeg faldt over den i Lisbet Dahl-butikken i Helsingør, og tænkte, at skulle det være, så skulle det være dén! ("Glimmer-effekten" og kongekronen hjalp gevaldigt på afgørelsen). 

Nu står den i vores Rigdomsområde på et fad sammen med blomster og levende lys på vores spisebord. Den er faktisk blevet et helt hyggeligt familiemedlem og vi nyder allesammen synet af den lille frø. Den kan åbne munden og hemmelige ting - eller pengesedler - kan lægges ind i den:-)

Men virker en pengefrø ...?
Ja. Hvis du tror på det! 

Og måske også selvom, du ikke tror, at du tror på det!

I klassisk, traditionel feng shui menes det, at figurer af frøer og tudser tiltrækker lykke og rigdom til husstanden. I Kina er frøen/tudsen et symbol, der har dybe rødder i den kinesiske kultur og du finder derfor pengefrøer i næsten ethvert hjem. De placeres enten i Rigdoms-området eller indenfor indgangen (med munden/hovedet vendt ind mod huset) Det er fasttømret i kinesernes sind, at en frø tiltrækker lykke og rigdom. De er vokset op med symbolet og har siden barnsben oplevet, hvordan alle i familien omtaler frøen med respekt og forhåbning om penge og succes. De tror på, at den gør en forskel. 

Men hvad så med os her i Danmark? Som ikke har set mors forventningsfulde smil, hver gang hendes blik faldt på frø-figuren? 

Ja, i mange tilfælde vil den virke ganske godt alligevel. 

Ganske enkelt fordi du efterhånden har læst op til flere gange i dameblads-artikler (eller andet steds) at en pengefrø tiltrækker rigdom. De første gange trækker du måske på smilebåndet og tænker en skeptisk tanke á la "Ja, ja, - det er godt med jer". Men efterhånden har du stødt på udsagnet flere og flere gange og ubevidst er du allerede begyndt at tro (lidt) på det. Eller - man kan sige - optimisten i dig håber i al fald på, at der kunne være noget om snakken. For hvad hvis nu, det er sandt? Det kunne jo være ... 

Med andre ord begynder den "skoling" som kineserne har fået ind med modermælken. Præcis ligesom med moden. Første gang de australske UGG støvler så dagens lys sværgede mange, at de nogensinde ville smide stilletterne og trække i store, tykke, klodsede, flade bamsestøvler. 
Jeg fik mine første UGG's i 2004, da jeg medvirkede i nogle tv-programmer om feng shui. Men idag - 7 år senere - er de stadig at finde i gadebilledet. Efter så mange års påvirkning har selv de sejeste skeptikere efterhånden ændret mening, kapituleret og anskaffet sig et eksemplar af det, der er blevet kaldt "verdens grimmeste støvle" .
Det samme gælder farver. Måske har du aldrig brudt dig specielt om lilla. Men efterhånden ser du farven optræde flere og flere steder; i blade, på tv, på venindernes tøj, i deres hjem. Lilla mig her, og lilla mig der. Din modstand begynder stille og roligt af aftage. Og pludselig en dag har du også købt en lilla sofapude ...

Disse eksempler viser ikke, at vi er nogle dunhammere, der blindt efteraber hinanden. I mine øje er det faktisk et smukt eksempel på, at vi alle er forbundne og derfor uundgåeligt påvirker hinanden. (Og tænk, hvor mange powerfulde og smukke ting vi også kunne "sprede" på denne måde!)

Det underkender heller ikke pengefrøernes effekt. For du kan tro, at underbevidstheden er en stærk medspiller i vores liv og i den grad kan tænde op under Loven om Tiltrækning. Og dermed begynder du rent faktisk at tiltrække mere lykke og rigdom ...uanset om du helt "tror" på det eller ej.

Jeg har selv svoret, at jeg aldrig nogensinde ville have en frø (!) i mit hjem. Men der kan du bare se ... nu er der sgu alligevel hoppet een ind i mit liv.

Og jeg er så glad for den, at jeg faktisk er ligeglad om den "virker" eller ej.

Men bevares - det ville da ikke gøre noget :-)

PS!
En pengefrø virker helt 100% ikke, hvis du ...

1)... synes, den du har, er decideret grim.

2) ... er overbevist om, at Loven om Tiltrækning er jordens største joke, og at der ikke findes mere mellem himmel og jord eller andet end den sko og den skovl, du kan se med dit blotte øje.

3) ... er bange for at være en person, der rent faktisk lever i overskud, luksus, lykke og rigdom  (jo, det er da faktisk nogen af os, der er bange for. Nogle gange er det mere trygt at forblive i følelsen af savn eller lidelse eller historien om, at "der sker aldrig noget godt for mig".)


fredag den 13. januar 2012

Det fandens klædeskab ...

Hvad irriterer dig mest i dit soveværelse? 

Hvad er den største “øjebæ” du må affinde dig med? (Og nej, jeg mener ikke din ægtefælle ...)

Medmindre du er den heldige ejer af et walk-in closet, så lyder dit svar sikkert noget i retning af “klædeskabet” (efterfulgt af et opgivende suk). Dette uundværlige skrummel er for mange af os den største udfordring, når vi forsøger at skabe et smukt og fredfuldt soveværelse. For uanset, hvordan vi vender og drejer det, virker det uharmonisk og ude af balance, at så stort et møbel, skal presses ind i så lille et rum. Derfor er klædeskabet ofte det element, der trækker ned på det samlede skønheds-indtryk i mange af de soveværelser jeg har set. Det er klart, at det ideelle – indretningsmæssigt set – er at have garderoben i et seperat rum. Men da de fleste af vores hjem langtfra kan leve op til de såkaldt “ideelle forhold”, vil jeg her komme med et bud på to gode løsninger, som jeg selv ville kunne leve fint med. Og et tredie bud i low-budget-skalaen, for hvem det måtte være aktuelt.

1) Klædeskab med X-faktor
Den ene løsning er at finde et gudesmukt skab, som er en oplevelse i sig selv. Et møbel, der tilfører rummet fantastisk wauw-faktor. Det kunne være et antikvarisk fund i barok eller rokoko-stil eller et kinesisk lak-skab med håndmalede dekorationer. Det kunne være, at du malede et fint gammelt skab i en vild pangfarve eller tapetserede dørene med smukt møbelstof eller ekslusivt tapet. Bare something, som gør det outstanding

2) Den  usynlige løsning
Den anden løsning er at lave et indbygget skab, der nærmest fungerer som en “ekstra væg”, og derfor gør sig selv næsten usynlig og ubemærket i rummet. Det er vigtigt at bygge skabet i hele rummets dimensioner, det vil sige fra væg til væg, fra gulv til loft. Kun på denne måde kan du få effekten af, at skabet “forsvinder”. Lav helst skydedøre, da du på denne måde kan undgå greb, som vil signalere “Her er et skab!”. Skydedøre kræver heller ikke plads til at lågerne skal kunne åbne op i rummet, hvilket er genialt at undgå, hvis rummet er lille. Sådan et væg-til-væg-skab kan bygges op af mdf-plader og males hvidt, og vil ofte være en smuk, enkel og æstetisk løsning. “Indmaden” i form af bøjlestænger og skuffemoduler kan du købe færdigt og billigt i f.eks Ikea og blot “installere”. Den eneste ulempe ved denne løsning er, at du ikke kan tage skabet med dig. Alternativt kan du bruge samme princip men med et færdigbygget skab. Pointen er, at skabet skal udfylde hele rummets dimension enten i højden eller bredden, og helst begge dele. 

3) Costumize dit skab
Ovenstående løsninger kræver selvfølgelig en lille investering, og mens du sparer op til denne (for den er alle pengene værd, og du kan ligeså godt indse med det samme, at du behøver tøj, og noget at have det i, også de næste 30 år!) så kan du starte med at forskønne dit nuværende halv-dødsyge klædeskabsmonstrum. Da det alligevel skal smides ud på sigt, kan du frit eksperimentere og costumize det efter smag og behag. Mal det i en fin farve, og lav personlige collager på siderne eller lågerne af smukke fotografier og udklip. Beklæd det med luksuriøst tapet eller lim stof på – uhm! Eller hæng et luftigt og bohemsk gardin fra gulv til loft op foran, så den firkantede klods ikke fremstår så klodset, eller indhyld det i “en hule” af indiske sarier. Husk også, at gør det lækkert indeni. 

Opgrader klædekabet indvendigt
En del af den luksusoplevelse, som dit personlige tøjtempel skal give dig er, at du skal føle dig værdsat, forkælet og elsket. Læg fine lavendelposer og smukke sæberpakker mellem tøjet (tjek dem af mærket MOR) Beklæd kommodeskufferne – eller indersiden af skabet – med fint tapet eller velourstof, for en følelse af luksus. Bandlys venligst plastikbøjler (tak!) og vælg i stedet bøjler af træ eller metal og dekorér dem evt. med smukke bånd, sløjfer eller perler. 

Bonus-effekten
Det vidunderlige er, at når du opgraderer dit klædeskab så vil du automatisk få opgraderet din garderobe. For hvem har lyst til at smide hullede trøjer ind i et smukt og lækkert skab eller hænge en gammel las af en skjorte op på en fin, fin bøjle? 

Giv dit klædeskab en skønhedskur og skab et smukt og værdigt hjem til alt det tøj, som tjener dig trofast hver eneste dag – og løfter din personlige energi (Oh, yes feng shui gælder også det du har på!)

PS!
Sådan ved du om dit klædeskab kunne bruge en skønhedskur: 
Når du står i butikken og sukker over drømme-kjolen, så spørg dig selv: “Hvis jeg var den her kjole, ville jeg så have lyst til at flytte ind i mit klædeskab, som det ser ud nu?”

fredag den 6. januar 2012

Hænger det gamle års energier stadig fast i dit hjem?




Jeg har hevet alle mine rengøringsprodukter ud af skabet, for at minde dig om, at det er vigtigt at gøre ekstra godt rent her i starten af det nye år.


Dine rum har nemlig opsamlet alle de følelser og energier, som har fyldt dem igennem 2011!


Hvis du ikke laver en god nytårs-rengøring kan du derfor risikere stadig "at hænge fast" i de gamle energier fra sidste år.


Så tag godt imod det nye friske år- og sig farvel til alt det gamle, du ikke længere har brug for - og gør grundigt rent i hytten!


PS!
Jeg elsker gode og smukke rengøringsprodukter - for det gør det sjovere at gøre rent! Jeg var selv engang Ajax-fan, fordi jeg kunne ikke få nok af "den rene" duft. Men heldigvis findes der i dag alternativer, der føles meget renere - fordi de er rene. (I dag besvimer jeg eller får kvalme, når jeg kommer i nærheden af Ajax eller lignende produkter.)
Jeg har været stor fan af Ecover i mange år,  fordi de er miljøvenlige, feminint smukke og velduftende. Pt. tester jeg mærket BIO-D. Jeg faldt for den simple, lidt rå og grafiske emballage.
Hvis du har andre til at gøre rent for dig, så tænk også på dem - og server nogle lækre og miljøvenlige produkter, som ikke ødelægger deres lunger, udtørrer deres hud og i det hele taget spreder kemisk energi i dit hjem.


PPS!
Og nej, bare rolig - du kan ikke fjerne alle de gode energier, der har lagret sig i dit hjem gennem 2011. Gode minder, begivenheder og følelser har så høj en frekvens, at de består. Kun alt det tunge har netop - en tung - energi, som kan ruskes op i med oprydning, afstøvning, støvsugning og udluftning.


Clear 2011 - and make space for a new 2012-energy!


Du kan se Ecovers produkter her - eller finde dem i enhver helsekost / webshop: http://dk.ecover.com/products/laundry


Og her mere om Bio-D - som også fåes i din helsebutik
http://www.biodegradable.biz/