Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

tirsdag den 9. februar 2010

Hvad er DIT mirakel-middel?

Hvis du har et rum, du ikke synes fungerer, så prøv at læg mærke til, om rummet indeholder nok af dine personlige "mirakel-midler." Jeg ved, at ethvert rum kan forvandes til en bedre udgave af sig selv, så snart du indfører bare et enkelt mirakal-middel. Når der ingen mirakel-midler er, så føler du typisk, at rummet er kedeligt, ligegyldigt, intetsigende og anonymt. For "du" er ikke i det. Det er - indtil videre - bare "et rum". Men hvad er, det jeg kalder, et "mirakel-middel" til dit hjem? Et mirakel-middel er noget, som virker hver gang - for dig. Det kan være en farve, et møbel i en bestemt stilart, en historisk periode, en facon, en særlig blomst. Nogle af mine egne mirakel-midler er f.eks. farverne guld, hvid, lyserød. Jeg vender ALTID helt automatisk blikket efter genstande i disse farver, både når jeg går i butikker, eller når jeg bladrer gennem et dameblad. Andre af mine personlige 'mirakel-vidunder-midler' er antikviteter fra f.eks. GreenSquare.(www.greensquare.com) Slotte. Lys - masser af det. Lysekroner. Gamle franske blonder. Konditorkager. (Derfor er jeg også rigtig glad for denne kage fra Zarah Voigt, som jeg fik til min bog-reception. Uhm - love it! www.zarahvoigt.com) Mirakel-midler til dit hjem er dybt personlige. Hvad den ene elsker - hader den anden. Jeg kender een, der ikke kan udstå Buddha-figurer. De nærmest generer hendes øje. Og jeg har een i hvert rum ... Men heldigvis er dit hjem netop DIT HJEM - og derfor kan du gøre, som du vil. Hvorfor er mirakel-midler vigtige? - fordi de får dig til at føle dig mere hjemme i dit hjem - fordi de løfter dit energiniveau - fordi de gør indretning sjovere Hvad er DIT eller dine mirakel-midler? Lad mig høre!

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har en ting med hjerter ... På døren ind til stuen hænger et lille hjerte (egentlig købt den første jul vi boede i lejligheden). Det samme er tilfældet på døren ind til soveværelset (et helt enkelt hjerte lavet af metalsnor med lidt hvide perler på og to kviste oliven og en lille falmet sløjfe (også købt vores første jul). I soveværelset har jeg et fad fyldt med bittesmå muslingeskaller fra Mallorca - og så en samlet hjertesten. Jeg finder ALTID hjertesten, når jeg går i skoven. Nogle er formet som et hjerte, andre har hjerteformede aftegninger i stenen - andre både og. Hjerter er helt klart min ting. :-D

Ranvita sagde ...

Ei, hvor dejligt! Hjerter !- det er da det skønneste mirakel-middel! :-O)

Karina sagde ...

Mit mirakel-middel er friske blomster. Hvilken slags er helt bestemt efter årstiden. Omkring jul er det hyacinter! Nu her er det tulipaner. Til foråret er det franske anemoner og til sommer er det perlagonier. Jeg elsker når jeg åbner døren til vores hjem og det første jeg ser, er en buket skønne friske blomster...

Jeg har modtaget dine nyhedsbreve en tid nu og føler mig egentlig super heldig over, at jeg nu også har fundet din blog :o)

God søndag...

perler på en snor sagde ...

Hei Ranvita:)
Vi holder på å bygge hus, og nå er det bare noen uker til vi kan flytte inn. Vi gleder oss veldig, vi har solgt vårt "gamle hus" og kjenner oss litt som "nomader" akkurat nå. Først bodde vi i en liten leilighet noen uker; og nå får vi låne et større hus enda noen uker. Så håper vi at vi slipper å flytte enda en gang FØR vi kan flytte inn i vårt nye hus.
Jeg følger med på dine innlegg i "KK" her i Norge, og synes de er veldig inspirerende. Nå har jeg også kjøpt din bok og fått masse inspirasjon.
Mitt mirakel middel har vel vært stjerner, bokstaver og friske blomste;r og også Kurver ,blonder, og levende lys:)
Det er så bra at jeg har funnet bloggen din, takk for all inspirasjon

Malene sagde ...

Jeg er vild med en enkelt blomst i en lille vase op af et spejl. Billeder af mine børn nyder jeg også meget. Og billeder/malerier/plakater i det hele taget. Gerne nogle der indbyder til fordybelse, så jeg kan få øje på nye detaljer hver gang, eller billeder der illusterer behagelige stemninger i naturen - med fx et lys hvor man bare ønsker man befandt sig. Omvendt kan jeg blive helt dårlig tilpas af at være i rum, med billeder med dyster stemning. Selv om de er nok så fascinerende.
Stof med små blomster er også dejligt.

Anonym sagde ...

Små fotos rundt omkring på væggene. Især af ting som betyder noget, steder jeg har været, folk jeg kender eller postkort.
Har dem i små grupper rundt omkring i mit hjem

Christina sagde ...

Jeg er igang med at læse din bog "Elsk dit hjem" - sikke en øjenåbener! Jeg "opdagede" til min store frygt at vi i flere år har haft to billeder af hhv. en hund og en kat til at hænge over vores seng! Gæt selv hvordan dagligdagen fungerer herhjemme! De bliver pillet ned IDAG og så må jeg hellere finde en Madonna-statue (som jeg elsker at se på, men desværre ikke har så mange af endnu) til at sprede lidt mirakler i soveværelset...

Ranvita sagde ...

Kære Christina, he, he ...hund & kat, den var god:-) Ja, er det ikke utroligt som vores hjem blir et spejl:-o)

Overvej om Madonna-figur er rigtig her ...? De er skønne - men måske et andet sted?
Nogen vil mene de symboliserer kyskhed, renhed, jomfruelighed, osv. Skønne dyder ...men men måske hund & kat har brug for et mere hyggeligt symbol?:-)

mette b sagde ...

Jeg har brug for planter, der skal pusles om, friske blomster og stearinlys.
Jeg vender altid tilbage til hvid som basisfarven - den beroliger mig. Og så har jeg også altid holdt af lyseblå...
kh mette b