Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

lørdag den 3. juli 2010

Alt om silkedyner (Kapitel 1)

Jeg har været vild med silkedyner lige siden min baby-datter blev svøbt i een, for 4 år siden. Så det var faktisk helt tilfældigt, at jeg opdagede hvor lækre og geniale de var. Ofte huggede jeg hendes dyne (som hun alligvel altid sparkede af). Den kunne lige dække mine skuldre, og det føltes bare ubeskriveligt ahhhhh-agtigt. Til sidst måtte jeg selvfølgelig selv eje een i stor størrelse, og købte en vildsilke-dyne hos Naturesource. Silkedyner er geniale bla. fordi: De reducerer antallet af husstøvmider i din seng (husstøvmider stortrives i din varme, fugtige dun-dyne, men trives ikke i silke.) De er (derfor) velegnet til alle med astma og allergi. De regulerer temperaturen, så du ikke blir for varm, ej heller for kold. Derfor føles de meget behagelige at sove med. Ingen klaustrofobiske svedeture, der vækker dig om natten. De er et naturprodukt. (Silkeormen kan ikke tåle kemikalier - så dør den.) Jeg ELSKER min silkedyne og vil aldrig sove med andet. Det er den perfekte feng-shui-dyne, fordi dens kvaliteter sikrer en optimal nattesøvn. (Set med feng shui-kineser-øjne er soveværelset og sengemiljøet et af de vigtigste områder i feng shui) I Kina har de i øvrigt sovet i silkedyner i århundreder .. Jeg tør næsten garantere, at du elsker din silkedyne fra nat 1. Du skal dog lige vænne dig til, at den ikke er tyk og "floffy" som en stor dun-dyne. (En følelse og et look, vi normalt forbinder med en "lækker dyne".) Silkedynen er tyndere, lettere - som et svævende vattæppe. Men når den smyger sig om din krop føles det lunt, trygt og blødt som en kærlig mors hånd. Og så "larmer" den ikke, som en dundyne, der "knaser" hver gang du (eller din kæreste!) lægger sig til rette og mosler med dynen. Her kan du finde din silkedyne: På Nordic Comforts hjemmeside kan du finde silkedyner af Mulberry Silke, Øko-Tex mærket, samt en masse information om silkedyner i det hele taget: www.nordiccomfort.dk Hos Naturesource kan du få 100% økologiske-silke dyner i Vildsilke med ubleget bomuldsbetræk (samt uld-dyner, der også er et godt alternativ til dun-dyner): www.naturesource.dk. Jeg vender snart tilbage med meget mere om silkedynens magi og mysterier! Det viser sig nemlig, at det med silkedyner er en hel videnskab ...so stay tuned!

5 kommentarer:

Tina sagde ...

Kære Ranvita,
tak for din dejlige bog og din dejlige blog.
Jeg tænkte om der var særlige ting du ville foreslå for at få solgt sin bolig. Jeg er netop ved at flytte idet vi, ud af det blå og uden at lede, fik tilbudt en fantastisk lejlighed lige til vores behov. Den eneste lille angst der nu sidder i mig er om jeg kan få solgt denne min højt elskede lejlighed hurtigt og helst også til nogen der virkelig elsker den.
I denne forbindelse kom jeg i tanke om at jeg syntes du havde skrevet en blog om emnet. Men jeg leder og tror det må være have været ønsketænkning.
Jeg er særligt splittet omkring om jeg skal gøre en masse, ala male alt hvidt, eller lade det være så meget mig som det er nu.
Jeg tror ikke jeg er den eneste der møder lige denne problematik lige nu hvor vi hele tiden for at vide at boligmarkedet er gået i stå osv. Det ville være dejligt hvis du havde nogen tips.
Tillykke med din dejlige dyne.
Kh Tina

i♥sisterbrandt sagde ...

· { smuk sommer til dig og din familie xx Sabine } ·

Anonym sagde ...

Jeg er også blevet trofast silkedyne-tilhænger. Købte min hos www.dynehuset.dk, som var det billigste sted jeg kunne finde på nettet, og jeg er SÅ glad for den. Har været nødt til sidenhen at købe en til min mand også, for han stjal hele tiden min ;-)

Rikke sagde ...

Hej Ranvita

Jeg har surfet lidt rundt efter silkedyner, og synes stadig, at den du har fotograferet her er den, der ser dejligst ud. Hvad er det for en?

De bedste hilsner
Rikke

Ranvita sagde ...

Rikke, dynen på billedet er fra Naturesource.dk:-)