Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

lørdag den 2. juli 2011

Aftenshowet DR //Backstage


I tirsdags (28. juni)  var jeg en tur forbi DR's "Aftenshowet". 
Her lidt backstage-fotos:-)


Bliver briefet om slagets gang af den søde regissør ...


Afprøver Aftenshowets studie;  'sætter mig i gæsternes sted'.

Er der god feng shui i Aftenshowets studie?

Svaret er: Ja - og nej!

Det positive:
Det er altid god energi at være ude i fri natur. Vi bliver mere uformelle og afslappede (hvilket sikkert også er hele ideen med at rykke tv-programmet ud af studiet).

Det problematiske:
Samtidig er det også overvældende at være på udebane hele tiden. Vi kan blive mere trætte/udmattede end vanligt eller føle os lidt forvirrede og rastløse. Mangle fokus. Vores sanseapperat skal nemlig holde styr på alle de 'fritflyvende' energier. Derfor er det vigtigt at have en tryg base at trække sig tilbage til, så krop og sjæl ikke føler sig på "herrens mark" hele tiden. Men selve studie-pavilionen er også åben - bortset fra nogle transparente skærme bag til. Så det ville være rarere for alle, at der var lidt mere "hjemligt" - lidt mere "indrettet" her. Høje ting, der skærmer af. Dybe, mørke farver for tryghed og varme. Og bløde møbler som også signalerer "tryg base" og beskyttelse. De har skabt lidt dekoration med nogle billeder/fotos på bagvæggen. Dem ville jeg sætte i rammer - billeder uden rammer virker sloppy, sjusket og useriøst. Og male en dyb, flot farve bagved. Eller en fotostat med naturmotiv, for at matche de andre skud, der har ægte natur bag sig. 
 De røde stole giver god ild-energi - og det er godt, at de har lidt ryglæn, for alle gæsterne sidder desvære med ryggen til strandparken !!(og så tæt på scenekanten, at man føler sig usikker på at skvatte ned!) I sådan en situation burde de have haft højt ryglæn. Stolene er selvfølgelig placeret sådan, fordi det giver den bedste baggrund i billedet af gæsterne. Men det er ikke et rart sted at sidde. Så det er godt at det hele alligevel skal gå hurtigt!  Når vi sidder med ryggen til "det hele" føler vi os ubevidst utrygge. Det er altid ubehageligt, når man ikke kan orientere sig i forhold til det der sker bag ryggen. Vi har jo ikke øjne i nakken. I stedet bruger vi en del af vores energi på at være ekstra opmærksomme. Energi vi kan bruge til noget andet, når vi har god "rygdækning". Du finder aldrig en direktør siddende med ryggen til døren!  Jeg forklarer princippet i "Elsk Dit hjem"-bogen i kapitlet "Powerspots". Det er et af de feng shui principper, som er guld værd at kende. Og at følge.

Hvorfor er (alt det her) vigtigt?
Når vi har det godt performer vi bedre! Det gælder både gæster, værter og hele holdet. Optimale forhold giver optimale præstationer. Spørg bare en sportsmand om det! En dårlig bane og skæve dæk gør ingen Formel 1-vinder! 
Og hvis du skal have en gæst til at afsløre nogle dybe, evt. meget personlige ting, så skal vedkommende føle sig tryg. Når vi er utrygge giver vi mindre af os selv. Vi holder facaden. 


Så er sengen redt efter alle kunstens regler.
Resultatet beundres af værterne Abdel Aziz Mahmoud og Kristian 'Krede'.


Og så spises der is ved isvogenen ... 
Jeg valgte min yndlingssmag; Rabarber og Lakrids 
– sjovt nok samme farver som sengetøjet, lys rosa og mystisk sort:-)


Puster ud i skarpt aften-solskin på det lækre silke-sengetæppe (fra Designers Guild
Det er genialt, at det har to forskellige sider - så kan du vælge og skifte alt efter humør. Og så er det bare SÅ god kvalitet, så blødt. Umuligt at slide op. Det kan gå i arv til din datter!


Hm ...(lidt) Svært at få en seng til at se lækker ud på en græsplæne med cykler i baggrunden! Og her er den allerede blevet "uglet" af nysgerrige pilfingre. Men "live" så det nu ret dejligt ud!Så pakkes der sammen! 
Bagefter ventede et grill-fødselsdagsparty på min mors husbåd, så det var en skøn afslutning på dén aften.

Se indslaget her:


SERVICE-INFO:

Her er hvad jeg brugte:

Til at bygge fundamentet op:
Sengekappe i hør, 399,- kr.  (fra H&M Home)
Sengegavl ('Beitstad' fra Ikea) 1.299,- kr.

Til at booste energierne, løfte selvværdet og inspirere sexlivet!
Sengetøj "Darly" (fra Designers Guild)
Quiltet sengetæppe i silke  (fra Designers Guild)
2 store quiltede puder i silke (fra Designers Guild) - som fundament bag hovedpuderne. Giver en rigtig god støtte når man f.eks. læser/ser film i sengen. Ufattelig lækker kvalitet. Tykke, solide, bløde.
Runde puder (fra H&M Home.) De havde den rette form og farve til formålet, men er desværre alt for syntetiske.

Den indiske foldeskærm er fra Tine K
Fin til at skærme af omkring sengen især hvis du har andre funktioner i soveværelset. Jeg bruger den selv til at slænge sengetæppe og tøj/nattøj på:-)

Mange har spurgt til min kjole – den er et second-hand fund fra Californien.

Og her kan du finde det lækre sengetøj:

København: www.schwarz.dk 
Hillerød: www.agtex.dk

6 kommentarer:

ninka sagde ...

smukt. sikke en seng, sikke en kjole, sikke en kvinde.

Hyldemor sagde ...

Ih du er så smuk... helt vildt... :-) Og den seng er da lige til at putte sig i, men bikes og det hele! ;-)
Kh Maria

Anonym sagde ...

hvor vil det være skønt, hvis du laver en bog om soveværelser med alle dine punkter og rigt og smukt illusteret;o)
og da jeg ikke kan se, hvor jeg ellers lige kan spørge: kommer der en optagelse af den sidste Happy Living Lounge til salg på din hjemmeside - jeg kunne desværre ikke deltage..
Kærlig hilsen Anita

hviit sagde ...

Det var et godt tips, det med så dele sengen i to med sengeteppet, jeg har gjør som "alle andre", kaster teppet over og to puter på toppen. Men nå skal det bli så lekkert, så lekkert. Takk for din deilige energi.
Kh, Linda, Norge

Anonym sagde ...

Hvor kan man købe sådan en smuk kjole? :-)

Line sagde ...

Lækker seng du fik lavet i Aftenshowet. Jeg har personligt aldrig selv tænkt på mit soveværelse som andet end et sted at sove, men skønt med inspiration, som nu har fået tanker og ideer frem. Hvor store er de puder fra Designers Guild?
Tak fordi du åbnede mine øjne op. Nu står den på indretning af soveværelse og håbet om ny energi :) God weekend til dig - Line