Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 17. februar 2012

A Perfect Kept House Is the Sign of a Misspent Life


En veninde ringede og fortalte mig om en skøn bog, hun lige havde købt. Straks hun sagde titlen højt vidste jeg, at den måtte jeg også eje!


"A perfect kept house is the sign of a misspent life" hedder den – med undertitlen "How to live creatively with collections, clutter, work, kids, pets, art, etc, and stop worrying about everything being perfectly in its place."


Titlen er et citat, som forfatteren har gaflet fra en dørmåtte, der lå i hendes barndomshjem.


Den er skrevet og fotograferet af Mary Randolph Carter, som igennem årtier har arbejdet som kreativ designer for Ralph Lauren i USA. Og den er fuld af skønne uperfekte, rodede hjem. Helt almindelige – og dog ganske ekstraordinære. Der er bla. kapitler som "Housekeeping" "Clutter" "Living with dogs" "Living with junk" "The unmade bed".


Jeg er vild med den bog, fordi den taler direkte til min sjæl. 


Jeg har aldrig været minimalist. Tværtimod maximalist! 


Mit nye drømmespejl er f.eks. 2 x 2 meter og fuld af snirklede rokokomønstre. Absolut ikke lavet efter devisen "less is more". 
Og der ligger altid underlige dimser på mit skrivebord ...


Jeg elsker dekoration, dekadence og ... charmerende, kreativt rod i én skøn pærevælling. Jeg elsker også enkle, rene linier og ryddede rum. Begge dele nærer min sjæl og jeg forsøger derfor at finde plads til "både og" i mit hjem.


Jeg kunne nok ikke holde ud at bo, som dem i bogen (ganske enkelt fordi, jeg let bliver overvældet af for mange indtryk) – men selv om jeg altid har været ret laissez faire ifht. mit hjem og rod (modsat, hvad mange måske tror)  – så inspirerer denne bog mig til at nyde mit laissez faire-liv endnu mere – og fokusere lidt mindre på at holde det i skak!


Nyd din weekend! 
Måske skal du smide benene op i sofaen og lade bunkerne ligge ...?


Til inspiration, her et par billeder fra bogen ...


Samlinger! Bemærk, hvordan både rummet og tingene på væggen kommer til live, fordi baggvæggen er malet i en farve.

Hjemme hos en fotograf (herre). Kreativt rod, men stadig skønhed og stil med de to store lamper på skrivebordet.


Et hyggehjørne, en blød stol, en masse bøger. Vi ses om et par timer ... og hent mig lige en stor kop te, tak! Og mens jeg venter falder jeg gerne i staver over det smukke gardin.

God eller dårlig feng shui? Ganske god, synes jeg, for jeg kan mærke at personen der bor her, elsker at være her.

Ingen fancy designer møbler, men masser af nede-på-jorden hygge. Jeg vil gerne inviteres til æblekage rundt om spisebordet her.

Forfatterens skrivebord i privaten. Men hun siger, at hendes kontor hos Ralp Lauren ser nogenlunde ligesådan ud. Bare større:-)
Grafitti-sofa, som familiens børn (og børnenes venner) har tegnet og skrevet på! One of a kind.

God idé: Sådan skjuler du din fladskærm ved at integrere den i en gallerivæg.

4 kommentarer:

Hyldemor sagde ...

Især den sidste med fladskærmen er fantastisk... Når man nu har en mand, der tilbeder husalteret 24/7... :-)

Thorbjørg Aarrestad sagde ...

Jeg har tenkt mye på akkurat dette tema den senere tiden. Hva er det som gjør at noen kan omgi seg med et - tilsynelatende - kaos av ting, farger og mønstre og allikevel ser det både harmonisk og vakkert ut? Mens andre hjem er perfekte og samtidig kalde og upersonlige? Og jeg har kommet fram til at det kan handle om å omgi seg kun med ting man elsker, rett og slett. Hvis man kun har de tingene man virkelig forelsker seg i eller i det minste iallefall liker veldig godt, så er nok sjansene større for at resultatet blir vellykket - selv om det ikke alt ligger nøyaktig på sin plass til enhver tid? Jeg har tenkt å prøve ut den idèen for min egen del. Jeg kom på det etter å ha hørt et råd mht kjøp av klær om å aldri kjøpe et klesplagg uten at man forelsker seg i det - en riktig god idè, tenker jeg! Ha en vidunderlig mandag:) Nå går vi vidunderlige dager i møte, for våren nærmer seg :)

Cecilia Mansen sagde ...

Den bog må jeg også eje!
Den eneste gang det virkelig gjorde indtryk på mig, så jeg stadig kan huske det nu her, mange år efter, var en boligreportage hvor de viste før: hvor det typisk var opstillet, som i et Bo Bedre hjem. Og efter: sådan som familien nu levede i sit hus, hvor man kunne se, at der faktisk boede nogle mennesker. Det var så fedt at se, hvordan det til dagligt ser ud, også for dem. Bare der var flere af de reportager. Du vil helt sikkert også elske den her bog, Ranvita; "Restoring a house in the city". Se her http://ingridabramovitch.com/
Min mand købte den i USA på et restmarked og det er nok min yndlings-boligbog. Den har de smukkeste boliger, hvor jeg bliver fuldstændig salig og overgiver mig væk fra det danske minimalistiske. Hvilket mit hjem heller ikke er...

hviit sagde ...

Jeg høre kapittet Rot på lydboken i dag mens jeg arbeidet, og der og da fikk jeg ryddet en del av skrivebordet. Så dette med rot og Clutter er absolutt noe som jeg kan ta fatt i. Gleder rmeg til online kurset på torsdag... og intill da har jeg kanskje fått ryddet resten av bordplaten også...