Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 13. april 2012

Er du bange for gardiner?


I Danmark er vi nærmest blevet bange for gardiner, og det er synd og skam, for uanset, om andre kan se ind af dine vinduer eller ej, så skal du have gardiner! Og gerne flere af dem.


Gardiner skaber tryghed i rummet og giver samtidig en væsentlig luksus-faktor, som man ikke skal kimse af. De bidrager med livmoder-faktor (= ultimativ tryghedsfølelse), de giver rummet en yummi følelse og er geniale til bløde vinduespartiets hårde kanter op.


Gardiner kan fuldstændig transformere et rum, så hvorfor ikke bruge dette geniale og alt for oversete "greb" til at booste dine rum og samtidig føle dig endnu mere hjemme?


Hvis dit bare, tomme, nøgne, kantede vindue var en smuk kvinde (= dig!) hvordan ville du så klæde hende på?


Her er par inspirationsbilleder fra bogen "Gardiner - gode ideer og tips til gardiner du selv kan sy" som minder os om, at gardiner er meget andet, end dem du kan købe i Ikea. Brug fantasien.


Tør du?

Bohemet ...romantisk ...florlet.

Rå boheme romantik - kraftige tæpper viklet rundt om store kroge.

Dramastisk i sort og dekadent med frynset bort.
Tyk silke ...
Florlet med bort af små filt-kugler på kanten.

PS! Hvis du billed-googler "interior+curtains" så finder du alle mulige billeder til inspiration. Når det handler om gardiner er det i høj grad her du kan sætte dit personlige fingeraftryk på dit hjem. Skal det være romantisk, bohemet, dekadent, dramatisk? 
Your choise ...your style!


Roooooomantiiiiisk to the max ...

Så diskrete, at man næsten ikke ser dem. Men uden ville dette rum ikke være ligeså cozy.
Enkelt, hvidt, luftigt ...

Hvidt, enkelt, moderne ...

Fed velour i din yndlingsfarve?

Gardiner er også et møbel i rummet!

Lag på lag - mix af florlette og kraftige stoffer, ensfarvet og mønstret.

Storblomstret ...

PPS!
Det er faktisk ikke møblerne, der får os til at føle os hjemme i et hjem - det er tekstilerne!

Når du flytter ind i et nyt hjem vil du føle dig hurtigere hjemme, hvis du smider nogle store gulvpuder på gulvet, hænger gardiner op og lægger nogle løse tæpper her og der. 


(Hvis du lige er flyttet ind et sted, så ved du fra egen erfaring, at et bord med fire stole rundt om er meget praktisk, men det er ikke dét, der får dig til at føle dig hjemme i dit nye hjem. Lad bare flyttekasserne stå, så længe du har behov for det, men sørg for guds skyld at fyld rummene med tekstil –  gardiner, gulvtæpper og puder.)

2 kommentarer:

Anne-Birte sagde ...

Hvor er jeg glad - jeg troede snart jeg var gammeldags for jeg har altid haft gardiner kunne ikke tænke mig et hjem uden. Så tusind tak - og længe leve gardinerne:)

God week-end.

Anonym sagde ...

Skøn læsning og er helt enig i at vi danskere burde pynte vores hjem noget mere med flotte gardiner. Jeg skifter selv mine gardiner ret ofte og køber dem hos www.uniggardin.dk . Måske du skulle linke til dem ?

Hilsen Annette