Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 17. februar 2012

A Perfect Kept House Is the Sign of a Misspent Life


En veninde ringede og fortalte mig om en skøn bog, hun lige havde købt. Straks hun sagde titlen højt vidste jeg, at den måtte jeg også eje!


"A perfect kept house is the sign of a misspent life" hedder den – med undertitlen "How to live creatively with collections, clutter, work, kids, pets, art, etc, and stop worrying about everything being perfectly in its place."


Titlen er et citat, som forfatteren har gaflet fra en dørmåtte, der lå i hendes barndomshjem.


Den er skrevet og fotograferet af Mary Randolph Carter, som igennem årtier har arbejdet som kreativ designer for Ralph Lauren i USA. Og den er fuld af skønne uperfekte, rodede hjem. Helt almindelige – og dog ganske ekstraordinære. Der er bla. kapitler som "Housekeeping" "Clutter" "Living with dogs" "Living with junk" "The unmade bed".


Jeg er vild med den bog, fordi den taler direkte til min sjæl. 


Jeg har aldrig været minimalist. Tværtimod maximalist! 


Mit nye drømmespejl er f.eks. 2 x 2 meter og fuld af snirklede rokokomønstre. Absolut ikke lavet efter devisen "less is more". 
Og der ligger altid underlige dimser på mit skrivebord ...


Jeg elsker dekoration, dekadence og ... charmerende, kreativt rod i én skøn pærevælling. Jeg elsker også enkle, rene linier og ryddede rum. Begge dele nærer min sjæl og jeg forsøger derfor at finde plads til "både og" i mit hjem.


Jeg kunne nok ikke holde ud at bo, som dem i bogen (ganske enkelt fordi, jeg let bliver overvældet af for mange indtryk) – men selv om jeg altid har været ret laissez faire ifht. mit hjem og rod (modsat, hvad mange måske tror)  – så inspirerer denne bog mig til at nyde mit laissez faire-liv endnu mere – og fokusere lidt mindre på at holde det i skak!


Nyd din weekend! 
Måske skal du smide benene op i sofaen og lade bunkerne ligge ...?


Til inspiration, her et par billeder fra bogen ...


Samlinger! Bemærk, hvordan både rummet og tingene på væggen kommer til live, fordi baggvæggen er malet i en farve.

Hjemme hos en fotograf (herre). Kreativt rod, men stadig skønhed og stil med de to store lamper på skrivebordet.


Et hyggehjørne, en blød stol, en masse bøger. Vi ses om et par timer ... og hent mig lige en stor kop te, tak! Og mens jeg venter falder jeg gerne i staver over det smukke gardin.

God eller dårlig feng shui? Ganske god, synes jeg, for jeg kan mærke at personen der bor her, elsker at være her.

Ingen fancy designer møbler, men masser af nede-på-jorden hygge. Jeg vil gerne inviteres til æblekage rundt om spisebordet her.

Forfatterens skrivebord i privaten. Men hun siger, at hendes kontor hos Ralp Lauren ser nogenlunde ligesådan ud. Bare større:-)
Grafitti-sofa, som familiens børn (og børnenes venner) har tegnet og skrevet på! One of a kind.

God idé: Sådan skjuler du din fladskærm ved at integrere den i en gallerivæg.

søndag den 5. februar 2012

Se feng shui-guru'ens private soveværelse



Denise Linn er en international anerkendt feng shui guru og forfatter til flere skønne bøger. Mine egne favoritter er bla. "Sacred Space" og "Feng Shui for the Soul".

Jeg beundrer især Denise Linn, fordi hun formåede at forvandle sit eget liv til det (meget) bedre. På trods af en opvækst med misbrug, en syg mor, der ikke ville have med hende at gøre og en skud-ulykke som helt ung (hun blev skudt ned af en fremmed person på vejen i USA, en dag hun kørte tur på sin motorcykel) – har hun alligevel formået at skabe sig et smukt, positivt og rigt liv, som en af USA's største feng shui guruer.


Ekstra stor var lykken derfor, da jeg faldt over denne video, hvor vi får et smugkig indenfor i Denise Linn's private gemakker. 

Videoen er også et godt eksempel på,  at feng shui ikke handler om stil – men om universelle lovmæssigheder. Og at feng shui –  når det er bedst  – slet ikke kan ses, men blot ligner et "almindeligt hjem" – indrettet i den aktuelle beboers personlige smag.

Enjoy!

PS!
Jo, det er et spejl, du ser i soveværelset. Hvilket igen viser, at vi i sidste ende selv er 100% herre over vores eget liv, og hvordan det skal indrettes. Uanset, om noget er no-go-fengshui eller ej.

Mere om Denise Linn:
Denise Linn har også sit eget talkshow på Hay House Radio, hvor du kan ringe ind og få råd og readings (hvis du har styr på tidsforskellen:-) Eller kig forbi hendes egen hjemmeside: Denise Linn