Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 6. september 2013

Sommerferie-souvenirs fra Fanø


Når sommeren forsvinder, krigen i Syren truer og aviserne skriver om ulykkelige katastrofer ... så minder mine sommerferie-souvenirs mig om, at verden (trods alt) også er god og fin. 

Det er lige præcis dét souvenirs er geniale til; at minde os om særlige stunder, hvor "alt var godt". Så vi kan løfte vores energi de dage, hvor verden og hverdagslivet fortæller os noget andet. 

Souvenir kommer af det latinske "subvenire" – "at minde om". 

Eller som den danske ordbog beskriver det: 
"souvenir, genstand erhvervet til erindring om en begivenhed." 

Den fine antikke tekop fandt jeg i Sønderho på Fanø, hvor jeg boede hele sommeren. I restaurant "Fajancen" er det meste af inventaret til salg og derudover er der et lille butikshjørne med antikviteter. Et skønt koncept, når man både elsker at spise på restaurant og se på smukke ting.  Jeg glæder mig allerede til at holde te-selskaber for veninderne. 

Sommerens små souvenirs opløfter mit sind og minder mig om en fortryllende ferie. 

Det er dejligt at have dem omkring mig, som en naturlig del af min hverdag. På den måde strækker sommeren sig smukt gennem hele året og den mørke tid, vi går i møde.

Når du rejser eller holder ferie er det derfor en god idé at hjembringe nogle små symboler på den særlige oplevelse. På den måde charger du dit hjem med små stumper af din egen sjæl. Som altid kan minde dig om, hvem du virkelig er. Det er dét sande souvenirs kan. 

Det behøver ikke være en rystekugle, der står "Esbjerg" i. Det kan også bare være en fjer, en tallerken eller nogle nye sko.Træskærerarbejdet i mit vindue har nu fået selskab af en fin vase (af keramisk designer Helle Gram) som jeg fandt i Sønderho Nyt Nordisk DesignHer fandt jeg også fjerpennen, som varmer mit forfatter-hjerte og minder mig om alle de bøger jeg gerne vil skrive. Min datter fik også et par fjerpenne og ligner nu en rigtig lille H.C Andersen, når hun grifler sig genem alfabetet. Mens jeg var på Fanø lavede jeg en artikel om billedkunstner Marie-Louise Exner fra Exners Kunsthandel. Som "souvenir" fik jeg dette lille grafiske værk af hende. Tanken var, at det skulle i en mere grafisk og moderne, sort ramme – men i feriekufferten lå denne lille ramme fundet på Sønderhos søndags-loppemarked og den passede lige præcis i målene. Så sådan blev det. Imens jeg sparer op til flere af hendes skønne værker.  


Det blev også til et par små blå engelske skåle fra den lokale marskandiser. Jeg elsker især, når jeg kan bruge mine souvenirs i køkkenet, og de på den måde bliver en aktiv del af min hverdag som både fortryller og forskønner opvasken.  

Har du også fundet nogle skønne souvenirs, der kan varme dit hjerte gennem vinteren?


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Skønt nyhedsbrev, og fine, fine ting :)

Sanne sagde ...

Åh! Du burde blogge lidt oftere. Det er jo en sand lise for sjælen hver gang. Tak.