Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

mandag den 4. november 2013

Sigøjner-feng shui


De sidste 6 måneder har jeg levet i kufferter og kurve, fordi mit hjem er opmagasineret, indtil jeg finder ud af, hvor og hvordan, jeg vil bo. (Få hele historien i mit nyhedsbrev på www.ranvita.com)

Men så er det jo heldigt, at jeg mestrer kunsten at skabe hjemlighed, uanset hvor jeg er!

I hvert fald så længe jeg lytter til mit hjerte. Hver gang jeg følger mit hjerte, føler jeg mig nemlig hjemme, der hvor det fører mig hen. Om det så er et lånt sommerhus, en restaurant, et hotel eller en bolig med folkeregisteradresse. De gange jeg er "faldet i" og har lyttet til andre stemmer end hjertes ... er jeg altid endt med at være skuffet eller bare ikke at føle mig rigtig godt tilpas.

Hvis du også flytter ofte, er midlertidig boligløs eller bare rejser meget, så er her mine tre bedste tips til at skabe instant hjemlighed.

Disse råd kan i øvrigt også bruges til at føle dig mere hjemme i det hele taget, uanset om du pt. er frit flyvende sommerfugl eller fast redebygger.

Mine bedste sigøjner-feng shui tip!


1: En "homeless-emergency-box" med hjemlige tingester"

Da jeg pakkede al mit habengut hev jeg lige et par favoriting til side. Uanset, hvor jeg ville ende med at være, ville jeg have dem med i bagagen, og på den måde gøre stedet mere "mig" på nul komma fem.

Tippet kan også bruges, når du rejser – bare en enkelt billedramme med hele familien, en guru eller et inspirerede citat, kan indtage hotelværelset og gøre timerne du er der, endnu rarere.

Og hvis du er fastboende skal der i dit hjem også være en vindueskarm eller "et hjørne" med dine absolutte favoritter.

Hvis du skulle udstationeres i et fjernt land eller genhuses i en lånt lejlighed og kun måtte tage 4-5 ting med, hvad ville det så være? (Udover levende væsner, naturligvis!) Læg mærke til, om svaret kommer hurtigt eller tøvende. Det sidste er en invitation til at forelske dig lidt mere i nogle ting, der virkelig får din sjæl til at vågne.2: Stearinlys og blomster

Always, alway, always! Du kan skabe mirakler med disse to universelle ingredienser. Gå ikke ned på udstyr, når det gælder levende lys og blomster. Det er den ultimative stemningsskaber og energiløfter. Du kan bo på loftkammeret i et nonnekloster og føle dig rig og elsket, så længe rummet viberer med levende lys og smukke guddommelige kreationer fra Vorherres egen hånd. Så simpelt. Men med meget stor effekt.3: Pak det pænt ind/wrap it up nicely!

Sørg for, at det du (trods alt har) er pakket pænt ind. Elsk din toilettaske, din kuffert – ja, selv dine flyttekasser! Når jeg sætter lyserøde labels på mine flyttekasser virker de straks mindre ... tunge og triste. Når jeg placerer mit mobile kontor i en pæn kurv virker det straks mere "etableret" end hvis mapperne stod i en papkasse (som de gjorde i starten!) Jeg vidste, at hvis jeg skulle kunne tage mig selv og mit arbejde seriøst mens jeg opholdt mig i ingenmandsland, så måtte det mobile kontor "løftes". Når der ikke er reoler, ej heller plads til dem, så blev det en flytbar kurv. Og aldrig har jeg haft så meget orden på "mit kontor"! Nu er det til at overskue :-)

Men du kan bruge samme princip til alt det, du har derhjemme.

Pak det pænt ind. Alt det, der ikke har en visuel værdi, kan pakkes ind eller ned i noget, der har!

Og unaset, hvor småt eller simpelt vi bor, så bliver energien aldrig helt dårlig, når udgangspunktet og "råmaterialet" er godt. Og hvis du er typen der har fast samliv med en flyttekasse eller to, så dekorer dem! Mal på dem, lim billeder på eller smid et smukt stof over. (Bare rolig, det er IKKE at fortrænge problemet, for du er udemærket klar over, at det ville være bedre UDEN den flyttekasse. Men du sørger for at løfte energien – og det giver dig mere energi til at deale med det, der skal gøres.

Happy feng shui!

1 kommentar:

Kristine sagde ...

Kunne ikke lade være med at smile. Vi pakkede vores liv ned i kasser sidste år og har siden januar rejst rundt med 4 børn og en online forretning. 2,5 måned i Australien i en autocamper, med rygsæk op gennem Singapore, Malaysia og ind i Thailand. De sidste 6 måneder har vi levet her i Chiang Mai. Det er skønt... men paradokset som du nævner - balancegangen mellem "simple living" og "lækre stemningsfyldte ting" - er blevet en væsentlig del af min hverdag.

Ikke at eje noget man ikke kan gå fra i morgen, er både en fortryllende følelse af frihed - og en gnavende længsel efter noget jeg ikke kan beskrive. Måske er det bare vane? Måske går det over? Vil det være trist, når "det går over"?