Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 13. januar 2012

Det fandens klædeskab ...

Hvad irriterer dig mest i dit soveværelse? 

Hvad er den største “øjebæ” du må affinde dig med? (Og nej, jeg mener ikke din ægtefælle ...)

Medmindre du er den heldige ejer af et walk-in closet, så lyder dit svar sikkert noget i retning af “klædeskabet” (efterfulgt af et opgivende suk). Dette uundværlige skrummel er for mange af os den største udfordring, når vi forsøger at skabe et smukt og fredfuldt soveværelse. For uanset, hvordan vi vender og drejer det, virker det uharmonisk og ude af balance, at så stort et møbel, skal presses ind i så lille et rum. Derfor er klædeskabet ofte det element, der trækker ned på det samlede skønheds-indtryk i mange af de soveværelser jeg har set. Det er klart, at det ideelle – indretningsmæssigt set – er at have garderoben i et seperat rum. Men da de fleste af vores hjem langtfra kan leve op til de såkaldt “ideelle forhold”, vil jeg her komme med et bud på to gode løsninger, som jeg selv ville kunne leve fint med. Og et tredie bud i low-budget-skalaen, for hvem det måtte være aktuelt.

1) Klædeskab med X-faktor
Den ene løsning er at finde et gudesmukt skab, som er en oplevelse i sig selv. Et møbel, der tilfører rummet fantastisk wauw-faktor. Det kunne være et antikvarisk fund i barok eller rokoko-stil eller et kinesisk lak-skab med håndmalede dekorationer. Det kunne være, at du malede et fint gammelt skab i en vild pangfarve eller tapetserede dørene med smukt møbelstof eller ekslusivt tapet. Bare something, som gør det outstanding

2) Den  usynlige løsning
Den anden løsning er at lave et indbygget skab, der nærmest fungerer som en “ekstra væg”, og derfor gør sig selv næsten usynlig og ubemærket i rummet. Det er vigtigt at bygge skabet i hele rummets dimensioner, det vil sige fra væg til væg, fra gulv til loft. Kun på denne måde kan du få effekten af, at skabet “forsvinder”. Lav helst skydedøre, da du på denne måde kan undgå greb, som vil signalere “Her er et skab!”. Skydedøre kræver heller ikke plads til at lågerne skal kunne åbne op i rummet, hvilket er genialt at undgå, hvis rummet er lille. Sådan et væg-til-væg-skab kan bygges op af mdf-plader og males hvidt, og vil ofte være en smuk, enkel og æstetisk løsning. “Indmaden” i form af bøjlestænger og skuffemoduler kan du købe færdigt og billigt i f.eks Ikea og blot “installere”. Den eneste ulempe ved denne løsning er, at du ikke kan tage skabet med dig. Alternativt kan du bruge samme princip men med et færdigbygget skab. Pointen er, at skabet skal udfylde hele rummets dimension enten i højden eller bredden, og helst begge dele. 

3) Costumize dit skab
Ovenstående løsninger kræver selvfølgelig en lille investering, og mens du sparer op til denne (for den er alle pengene værd, og du kan ligeså godt indse med det samme, at du behøver tøj, og noget at have det i, også de næste 30 år!) så kan du starte med at forskønne dit nuværende halv-dødsyge klædeskabsmonstrum. Da det alligevel skal smides ud på sigt, kan du frit eksperimentere og costumize det efter smag og behag. Mal det i en fin farve, og lav personlige collager på siderne eller lågerne af smukke fotografier og udklip. Beklæd det med luksuriøst tapet eller lim stof på – uhm! Eller hæng et luftigt og bohemsk gardin fra gulv til loft op foran, så den firkantede klods ikke fremstår så klodset, eller indhyld det i “en hule” af indiske sarier. Husk også, at gør det lækkert indeni. 

Opgrader klædekabet indvendigt
En del af den luksusoplevelse, som dit personlige tøjtempel skal give dig er, at du skal føle dig værdsat, forkælet og elsket. Læg fine lavendelposer og smukke sæberpakker mellem tøjet (tjek dem af mærket MOR) Beklæd kommodeskufferne – eller indersiden af skabet – med fint tapet eller velourstof, for en følelse af luksus. Bandlys venligst plastikbøjler (tak!) og vælg i stedet bøjler af træ eller metal og dekorér dem evt. med smukke bånd, sløjfer eller perler. 

Bonus-effekten
Det vidunderlige er, at når du opgraderer dit klædeskab så vil du automatisk få opgraderet din garderobe. For hvem har lyst til at smide hullede trøjer ind i et smukt og lækkert skab eller hænge en gammel las af en skjorte op på en fin, fin bøjle? 

Giv dit klædeskab en skønhedskur og skab et smukt og værdigt hjem til alt det tøj, som tjener dig trofast hver eneste dag – og løfter din personlige energi (Oh, yes feng shui gælder også det du har på!)

PS!
Sådan ved du om dit klædeskab kunne bruge en skønhedskur: 
Når du står i butikken og sukker over drømme-kjolen, så spørg dig selv: “Hvis jeg var den her kjole, ville jeg så have lyst til at flytte ind i mit klædeskab, som det ser ud nu?”

3 kommentarer:

Louise Ariesen Rams sagde ...

Tak for dette inspirerende blogindlæg, og tak i det hele taget for din fine blog. Og for al den inspiration du giver. Jeg har også nydt af dine links, og helt fået lyst til selv at lave en liste over de steder i verden, jeg elsker med et link dertil. For der er ikke noget som personlige gyldne anbefalinger!
Jeg tænker at du ligesom jeg - er særlig sensitiv, det er næsten til at se på dig - ment om en kompliment. verden har brug for mennesker der er empatiske og i konakt og tager vare på deres følelser, og det tror jeg du gør. (Vil lige minde dig om at når man trykker på linket om særlige sensitive i siden, så virker det ikke.)
kh Louise

Barbara sagde ...

Tak for dette inspirerende indlæg! Jeg er nemlig lige ved at undersøge mulighederne for hvordan jeg kan peppe mit soveværelse op og i den forbindelse skal jeg have skiftet mit garderobeskab ud. ;-) Jeg er i tvivl om hvad jeg skal vælge, da: 1) jeg ville helst have sådant et skab som du har på billedet (det er lige mig!), men hvor finder man sådan et? O jeg er også bange for at sådan et skab ville være for stort ift. værelset eller for småt ift. al mit tøj. 2) jeg overvejer et Ikea/Ilva skab, der er neutralt og har mere plads end mit nuværende skab,men synes også det er en lidt kedelig løsning... Jeg har udskudt køb af nyt klædeskab i laaang tid, fordi jeg kan ikke finde noget der passer til mit værelse... Kh. Barbara

Signe Eriksen sagde ...

Skønt indlæg! Meget inspirerende at arbejde med at opdatere selve skabet, og ikke kun klæderne.

Varme tanker
Signe / Skaberlyst.dk