Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

onsdag den 26. september 2012

Spis pænt ...


Hver gang jeg spiser mad eller drikker en kop te, så vælger jeg med omhu, hvad jeg vil spise af. For mig er det lig med kærlighed og selvforkælelse at spise af noget smukt.

Det der ligger på tallerkenen er lige så vigtigt for mig. Det handler også om selvkærlighed. Når det serveres med skønhed bliver nydelsen blot endnu større.

Her ser du en af mine yndlingstallerkener, som jeg elskede at spise frokost af, indtil min kæreste for nylig tabte den på gulvet. Den kostede en bondegård, da jeg købte den for 10 år siden. Men hvis jeg dividerer kostprisen med de tusindevis af gange (= hver dag) jeg har nydt den i de sidste 10 år, så er det peanuts! 

Min familie (og venner) griner, når de spiser hos mig. Fordi, vi som regel ikke har tallerkener nok. For jeg vil hellere have tre mega-skønne tallerkener end stabler af bras. Det behøver ikke være dyrt. Loppefund eller farmors aflagte stel fra sommerhuset kan være lige så skønt – sålænge jeg synes det er smukt.

Jeg har også en bestemt ske jeg helst vil spise af ... og en kop ...og et bestemt glas jeg foretrækker frem for andre. Det lyder måske besværligt. Men for mig er det meget enkelt. For mig er skeen og koppen lige så levende som et menneske. Udstråler sin egen energi. Og kan enten løfte min energi – eller dræne min energi. Og når jeg kigger ind i køkkenskabet tager det kun et splitsekund at vælge. For hjertet tænker og overvejer ikke længe ...

At spise af noget pænt er at praktisere selv-kærlighed. Og det er min måde at bringe et stykke af himmelen ned på jorden – i hvert eneste øjeblik og hver eneste hverdags-handling.

God appetit:-)

1 kommentar:

Nada sagde ...

Jeg kan ikke være mere enig, Ranvita.
At vælge det man skal indtage, sker jo også med hjertet og derfor synes jeg man skal gøre mindst lige så meget ud af serveringen.
At vælge service, glas, servietter, blomster, lys mv der matcher måltidet og farverne ... ihhh så kan jeg mærke lykken sprede sig indeni ...

Velbekomme,
La Cucina Nada