Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

torsdag den 13. december 2012

* JULEKALENDER * Sådan gør du dig selv hjemløs!

Et kort – men vigtigt råd, hvis du ikke vil føle dig hjemløs i dit eget hjem, men derimod gerne vil skabe et hjem, du virkelig føler dig hjemme i.

"Hvis vi ønsker at skabe et hjem med sjæl og charme, kan vi ikke bruge   – hør resten her:(varighed 0:59 sek.)


Billedet i bogen er fra et af mine daværende "altre". Her havde jeg blandt andet en laughing buddha-rystekugle med pink strudsedun (sidstnævnte havde jeg selv limet på for at gøre den lidt mere  ...well, festlig:-) Et lille Eiffeltårn (souvenir hjembragt fra Paris, naturellement ...) og en Indianer-på-hest-figur (fra min kusines legetøjs-samling. Vi har leget sammen med disse figurer 40-something years ago!) Men derudover er jeg vild med indianere, så den lille dumme dims minder mig ikke blot om dette livs barndom, men også om tidligere liv og dele af min sjæl. Den lille indianerfigur symboliserer også "Go-get-it-girl"-energi for mig og var derfor også et symbol på virkeliggørelse af mine fremtidige mål. Det er sådanne forbindelser der får vores hjem til at blive levende for os. Hvor fortid, nutid og fremtid bindes sammen via små personlige og symbolske ting.

En samling af sådanne objekter viser vist med tydelighed, at mit hjem langt fra er en perfekt samling af "tidens trends og tendenser". Idag er tingene udskiftet med andre "personlige relivikier". Mine altre og dimse-samlinger skifter med årene – men fælles for dem er, at det er ting, der stammer fra mit liv og ikke fra et møbelkatalog eller en interiørbutik. 

Du kan selv skabe sjæl og charme ved at gå (lidt) udenom tidens trends og istedet fokusere på disse tre ting:

1: Arvestykker. (prøv at se dem i nyt lys – eller sæt dem sammen med nogle af de nye, trendy ting! Har du ikke arvet noget fra nogen, så gå på loppmarked eller køb antikviteter på nettet.

2: Håndlavede/hjemmelavede ting. Ingen kan lave en papmaché-skulptur som Shane ... øh - jeg mener dit barn eller nevø på 5 år. Eller noget du selv har strikket sammen.

3: Yndlingsting. Lad dine favoritting stå fremme; mine kjoler hænger som kunst på væggen og smukke sæber ligger fremme på kommoden på en stabel af bøger. Og hvem siger, at yndlingsparfumen skal stå i et skab på badeværelset? – stil den på dit skrivebord eller på en gallerihylde i entreen sammen med de to ovennævnte kategorier. Når du omgiver dig med de ting, der er dig, kommer dit hjem til at ose af din personlighed i stedet for af et eller andet møbelhus eller indretningslabel.

God fornøjelse – husk, du kan komme langt med at flytte rundt på det du allerede har :-)

1 kommentar:

Thea Dam Søby sagde ...

Bliver så glad af dine indlæg :)
og er man i tvivl om man kan lave noget hjemmelavet, som virkelig er skønt, så kom forbi SkønVirke på lørdag, så tryller vi <3
Vh Thea
http://skoenvirke.blogspot.dk/