Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

fredag den 14. december 2012

* JULEKALENDER * Skab fornyelse med costumizing

Dagen i dag står i kreativitetens tegn. 

Kunsten at costumize dit hjem er et redskab du kan bruge, både når du vil skabe mere personlighed – og når du vil spare penge (eller af ideologiske årsager foretrækker mindre forbrug).

Når du costumizer ændrer du noget eksisterende – til noget nyt. Du bruger det du har – gør noget andet med det eller tilfører nye elementer – og så har det oprindelige udgangspunkt ændret sig ... til noget nyt.

Inden du smider ting og møbler ud bør du altid overveje; kan jeg ændre på den her ting, så jeg kommer til at kunne lide den (igen)?

Hør mere om fordelene ved at costumize dine møbler (og få ideer) her:Billedet i bogen viser (meget passende lige nu) lidt af min julepynt – en almindelig legetøjskronhjort med neonpink sløjfe og små krystalvedhæng. Så enkelt – men alligevel noget helt andet end bare "et gummidyr i en vindueskarm", ikke?

Foto©Rishi & Ranvita/Happyliving.dk

Du kan starte med at træne din costumize-muskel ved at begynde med små ting. Og så fortsætte med de større møbler. Billedet herunder er ikke med i bogen, men viser min tantes hus på Christiania. Jeg er vild med den måde, hun har malet møblerne på.

Min tantes stue på Christiania. Farver på stol og bord har givet nyt liv til gamle møbler. Man kan da næsten kun blive i godt humør? Måske kan dit bord få nyt liv, hvis du maler bordbenene i din yndlingsfarve – eller giver dem hjul på?

Sådan costumizer du:
1: Find et møbel eller en ting i sit hjem, som du (ærlig talt) er lidt træt af. 

2: Overvej om – og hvordan – du kunne costumize genstanden? 

Sådan finder du på "hvordan":
Det er en god idé først at overveje, hvad du sådan overordnet godt kan lide af farver, former, motiver. Er du f.eks. vild med Eiffeltårnet som motiv, så kan du costumize din køleskabs front med en poster, der forestiller Eiffeltårnet eller du kan stryge motivet på dine sofapuder eller viskestykker. Er du vild med rokoko-stilen kan du skære benene af dit ikeaspisebord og finde nogle rokokoben og sætte på i stedet – eller du kan affotografere et gammelt maleri og blæse det op på endevæggen som poster eller printe 30 postkort af Marie Antoinette og lime dem fast rundt om rammen på dit spejl. For eksempel. 
Ideerne er uendelige, det vigtige er først at finde ud af hvilke farver, former og motiver, der tilfører noget – simpelthen ene og alene, fordi de tænder dig – uanset hvilken form de (næsten) optræder i. 

Metoden er derfor: 
1) Lav en liste over alle farver, former, motiver, stilarter der gør dig glad i låget – og derefter 2) finde ud af hvilke kedelige/gamle/udtjente møbler, der kunne få nyt liv med nogle af dine helt personlige "favorit-ingredienser".

Tænk – eller spørg dig selv: "Kunne jeg bringe min yndlings-gør-mig-glad-i-låget-farve ind på en eller anden måde? Kan tingen males? Kan jeg tilføre stof, pyntebånd eller blonder? Kan noget skæres af - forlænges, forkortes? Kan den gamle dør bruges som en bordplade eller sengegavl? Kan legetøjet blive til en skulptur? Kan jeg male det ene stoleben i en flot farve? 

Glæder mig til at høre, hvad du finder på! 

1 kommentar:

Thea Dam Søby sagde ...

Ja farver gør glad!!
Jeg har sat værksted i stand og tilladt mig at lege med farve - fuldt ud lystbetonet!
Turkist og kirsebær på toilet - med guld gulv.
Guld i entreen.
Tavlelak og rå vægge i rummet og så -
postrødt på mit arbejdsbord!
Og det bedste er at mærke, hvor glad langt ind i sjæken jeg bliver <3
Kh Thea fra http://skoenvirke.blogspot.dk/