Vil du lære at indrette dit hjem med Feng Shui Baguakortet?

Ranvita la Cour er forfatter til to inspirerende bøger om indretningens psykologi; "ELSK DIT HJEM
fra A til Å" (2010) og "ELSK DIT SOVEVÆRELSE –AT FORANDRE DIT SOVEVÆRELSE KAN
FORANDRE DIT LIV", (2013) Begge bøger er udkommet på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

tirsdag den 18. december 2012

* JULEKALENDER * Vil du være med til at rydde op?


Her ved afslutningen af et år – og begyndelsen på et nyt – kommer vi ikke udenom at kigge på begrebet "oprydning".

"De fleste af os har lært at rydde op på to måder: Enten ved Trusselmetoden eller Lokkemetoden. Min mor sagde f.eks.: "Hvis du ikke rydder op nu, så ...


Hør hvad min 'onde' mor truede med:-) – lyt til resten af kapitlet her:
Kapitlet handler om alle de forkerte grunde til, at vi rydder op, og hjælper dig til at se de eneste væsentlige grunde, til at rydde op. Som jeg plejer at sige; dit rod er en gave, for når du tager hånd om det, sker der virkelig ting og sager ...

Årsskiftet er en rigtig god anledning til at rydde op – og kapitlet indeholder også 4 helt konkrete råd til dig, der gerne vil i gang.

Billedet i bogen ... er taget hos teaterdirektøren Kirsten Delholm fra Hotel Pro Forma. Hun har det skønneste hjem, som både er privatbolig og arbejdsplads for hendes teatervirksomhed. Derfor er der mange ting; både "papirer" og mapper – men også rekvisitter og samlinger af ting, der inspirerer hende i hendes arbejde. Men der var sirlig orden i det altsammen. Blandt andet fordi, hun havde bygget en hel reolvæg. På billedet er en af hendes assistenter ved at sætte ting på plads. (Min datter påstår iøvrigt, at hendes legetøj "falder ud på gulvet af sig selv." Det skal jeg ikke kunne sige ... men jeg ved tilgengæld, at det (sjovt nok) ikke hopper tilbage på plads af sig selv!) 

Jeg har personligt viet hele januar måned til "Oprydning", og glæder mig til at smide ud og sortere. Er dog smugstartet og træner min smid-ud-muskel ved at smide een ting fra skuret ud hver dag. Det er sååå sjovt – og jeg trækker vejret lidt dybere og føler mig et halvt kilo lettere hver gang. 

På et af mine feng shui forløb husker jeg en kursist som i løbet af kurset smed 15 flyttekasser gammelt lort ud – og samtidig tabte 14 kilo. Vi kunne slet ikke kende hende igen. 

Oprydning er en fantastisk slutning – eller start – på det nye år. Vil du være med?

Til inspiration får du lige et par ekstra billeder fra Kirsten Delholms/Hotel Pro Forma's sted.


Hos Kirsten Delholm er der gjort en (kunsnerisk) dyd ud af nødvendigheden; selv skraldespanden er  blevet costumizet, så den sorte sæk er blevet en hel del skønnere at se på. Hvordan kan du gøre din oprydning sjovere?
Ja, det er en scenografisk sjæl, der står bag dette kontor. Men det beviser blot, at opbevaring af vigtige papirer (og kedelige regnskaber) ikke behøver være hverken grimt eller kedeligt at se på. Her er et nødvendigt onde blevet et helt statement i sig selv. En kinseser ville sætte låger for – men i den daglige arbejdsgang her på kontoret var overblikket og hurtig adgang til enhver mappe et stort ønske og behov. Hvordan kan din reol med kedelige mapper "løftes", så den får et (fill in the blanks:) renere?/smukkere?/sjovere?/enkelt?/kreativt?/tjekket?/elegant?/farverigt? udtryk?


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jaaaaa! Jeg vil også rydde op i januar (men det tager nok længere end en måned at komme til bunds i alt mit stads).

I går kom en fra Freecycle og hentede 15 tekrus hos mig - og jeg har stadig rigeligt med tekrus

AnneDK